Chrupiące bagietki, poprzetykane ciągnącym, rozpuszczonym serkiem camembert są świetnym pomysłem na sylwestrową przekąskę. Czy będzie to domówka z przyjaciółmi, czy sylwester w piżamie z Polsatem. W każdej z tych sytuacji sprawdzą się idealnie, bo są po prostu pyszne ;)
Składniki:
- 2 półbagietki
 - ok 3/4 opakowania sera camembert
 - ok. 70 g rozpuszczonego masła
 - 1 duży ząbek czosnku
 - pęczek natki pietruszki
 
  Półbagietki przeciąć na pół. Każdą z nich ponacinać co ok. 1,5-2 cm, ale nie do końca. Ser pokroić na cienkie plasterki, a plasterki na połówki. Kawałki sera powkładać w nacięcia w bułce. Tak przygotowane bagietki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  Do rozpuszczonego masła dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Polać wierzch każdej bagietki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać najlepiej na ciepło.
Uwielbiam takie ☺☺
OdpowiedzUsuńJa również :)
UsuńPyszna przekąska na Sylwestra :) Szczęśliwego Nowego Roku :)
OdpowiedzUsuńDziękuję! Wzajemnie Małgosiu ;)
UsuńPyszności. Fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńale pyszności! aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuń