Jakoś ostatnio nie mam pomysłów na wymyślne obiady i robię takie nad którymi nie trzeba się dużo głowić, między innymi roladki schabowe. Zawinięte w mięsko ogórek, ser żółty i szynkę wrzucam do piekarnika, w tym czasie gotuję ziemniaki, do tego jakieś warzywka na surówkę i pyszny obiad gotowy :)
Składniki na 5 roladek:
- ok. 400 g schabu
- sól, pieprz, papryka słodka w proszku
- 5 plasterków sera żółtego
- 5 plasterków szynki
- 5 kawałków ogórka konserwowego
- 5 wykałaczek
- olej
Schab pokroić na plastry i rozbić dość cienko tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie po kolei na każdym kawałki schabu położyć plasterek sera żółtego, szynki i kawałek ogórka, zawinąć w roladkę i spiąć na brzegu wykałaczką. Gotowe roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować wierzch olejem i piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 35-40 minut. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Wow, bardzo apetycznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńBardzo apetycznie wyglądają w tym tłuszczyku; )
OdpowiedzUsuńTo prawda, to tłuszczyk z odrobiną żółtego sera, który wypłynął ze środka :)
UsuńAle pyszne roladki. Schabik rządzi u nas :) Pieczesz przykryte?
OdpowiedzUsuńNie, nie przykrywam ich niczym podczas pieczenia :)
UsuńŚwietnie się prezentują :)!
OdpowiedzUsuńMusiały być pyszne...
mmm, wyglądają pysznie)))
OdpowiedzUsuńmoje ślinianki oszalały na ten widok! wow!
OdpowiedzUsuńPycha! uwielbiam takie obiady
OdpowiedzUsuńAleż apetycznie wyglądają, mniam!:)
OdpowiedzUsuńMniam... ale mnie naszła ochota na takie jedzonko!
OdpowiedzUsuńsmakowite roladki :)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentują:)
OdpowiedzUsuńZrobione.
OdpowiedzUsuńDo zamrażarki, pieczenie w I dzień Świąt.
Dzięki
Super pomysł! Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc i życzę wesołych Świąt oraz smacznego! :):):)
UsuńPrzepyszny przepis !
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńRobiłam kilka razy są przepyszne a moja rodzinka jest zachwycona nimi
OdpowiedzUsuńRoladki przepyszne!!! Rozpływają się w ustach!!! Polecam każdemu;) Bardzo łatwe w przygotowaniu ;););)
OdpowiedzUsuńPiek ie wyglądają aż bym zjadła...A czy nie są suche po upieczeniu?
OdpowiedzUsuń