środa, 20 września 2017

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i czosnkiem


  Klasyczną pastę jajeczną wzbogaciłam szczypiorkiem i dużym ząbkiem czosnku, który dodał jej trochę ostrości. Poza tym jajka pokroiłam w kostkę, żeby nie zamieniły się w zupełną papkę a były trochę takie sałatkowe, wyszło pysznie, a pasta szybko zniknęła z lodówki :)




Składniki:
  • 6 niedużych jajek ugotowanych na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy

  Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski. Szczypiorek umyć i drobno posiekać, dodać do jajek, dorzucić również przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać majonez, doprawić i dokładnie wymieszać. Przechowywać w chłodnym miejscu.



7 komentarzy: