wtorek, 2 sierpnia 2016

Naleśniki a'la krokiety z parówką i warzywami


  Takie naleśniki to nieskomplikowany, a na prawdę smaczny pomysł na obiad. Zdaję sobie sprawę, że parówki nie są może zbyt zdrowym i wartościowym produktem, ale nam to nie przeszkadza. W towarzystwie warzyw i żółtego sera, otulone domowymi, chrupiącymi naleśnikami pewnie jeszcze nie raz zagoszczą na naszym stole. Składniki podaję bardziej jako inspirację, niż szczegółowy przepis.




Składniki na 6 sztuk:
  • 6 naleśników (myślę, że każdy ma swój sprawdzony przepis na naleśniki, więc nie będę się wdawała w szczegóły)
  • 3 długie i cienkie parówki (ugotowane w wodzie)
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 0,5 dużej czerwonej papryki
  • 1 nieduża cebula
  • 2-3 duże pieczarki
  • kilka plastrów żółtego sera

   Ogórki pokroić w długie słupki, podobnie paprykę i żółty ser. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w półplasterki. Na środku każdego naleśnika położyć pół parówki, kilka kawałków ogórka, papryki, cebuli, sera oraz pieczarek. Naleśnika złożyć tak, aby farsz był zamknięty w środku, czyli najpierw prawy i lewy bok do środka, następnie góra i dół jak kopertę. Tak złożone naleśniki podsmażyć na natłuszczonej patelni. Podawać na ciepło, np. z dodatkiem keczupu. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz