Takie naleśniki to nieskomplikowany, a na prawdę smaczny pomysł na obiad. Zdaję sobie sprawę, że parówki nie są może zbyt zdrowym i wartościowym produktem, ale nam to nie przeszkadza. W towarzystwie warzyw i żółtego sera, otulone domowymi, chrupiącymi naleśnikami pewnie jeszcze nie raz zagoszczą na naszym stole. Składniki podaję bardziej jako inspirację, niż szczegółowy przepis.
Składniki na 6 sztuk:
- 6 naleśników (myślę, że każdy ma swój sprawdzony przepis na naleśniki, więc nie będę się wdawała w szczegóły)
- 3 długie i cienkie parówki (ugotowane w wodzie)
- 3-4 ogórki konserwowe
- 0,5 dużej czerwonej papryki
- 1 nieduża cebula
- 2-3 duże pieczarki
- kilka plastrów żółtego sera
Ogórki pokroić w długie słupki, podobnie paprykę i żółty ser. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w półplasterki. Na środku każdego naleśnika położyć pół parówki, kilka kawałków ogórka, papryki, cebuli, sera oraz pieczarek. Naleśnika złożyć tak, aby farsz był zamknięty w środku, czyli najpierw prawy i lewy bok do środka, następnie góra i dół jak kopertę. Tak złożone naleśniki podsmażyć na natłuszczonej patelni. Podawać na ciepło, np. z dodatkiem keczupu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz