sobota, 30 marca 2019

Sałatka z selerem naciowym


  Co powiecie na weekendową sałatkę? Fajna, chrupiąca, idealna na przekąskę, kolację lub spotkanie w gronie przyjaciół. Z dodatkiem selera naciowego, papryki, ogórków konserwowych, mniam! :D 





Składniki:
  • 4-5 dużych łodyg selera naciowego
  • ok. 200 g sera żółtego w kostce
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 0,5 dużej czerwonej papryki
  • 0,5 dużej żółtej papryki
  • 4-5 ogórków konserwowych 
  • 1 por
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy
  • 3 łyżki majonezu


  Seler, ser żółty, jajka, paprykę czerwoną i żółtą oraz ogórki pokroić w kostkę, a por w półplasterki. Wrzucić do miski, dodać odsączoną kukurydzę, przyprawy oraz majonez, dokładnie wymieszać. Sałatka smakuje najlepiej, gdy chwilę postoi, a smaki się "przegryzą".




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz