Co powiecie na weekendową sałatkę? Fajna, chrupiąca, idealna na przekąskę, kolację lub spotkanie w gronie przyjaciół. Z dodatkiem selera naciowego, papryki, ogórków konserwowych, mniam! :D
Składniki:
- 4-5 dużych łodyg selera naciowego
- ok. 200 g sera żółtego w kostce
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 0,5 dużej czerwonej papryki
- 0,5 dużej żółtej papryki
- 4-5 ogórków konserwowych
- 1 por
- 0,5 puszki kukurydzy
- sól, pieprz, pieprz ziołowy
- 3 łyżki majonezu
Seler, ser żółty, jajka, paprykę czerwoną i żółtą oraz ogórki pokroić w kostkę, a por w półplasterki. Wrzucić do miski, dodać odsączoną kukurydzę, przyprawy oraz majonez, dokładnie wymieszać. Sałatka smakuje najlepiej, gdy chwilę postoi, a smaki się "przegryzą".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz